En ny norsk rekord til Vigrestad IK under NM Ungdom.

Postet av Tor Knudsen den 8. Nov 2019

En ny norsk rekord til Vigrestad IK under NM Ungdom.

Årets Ungdoms – NM i vektløfting 2019 ble arrangert i Naustdalhallen 2. november.

Det var rekordmange deltakere, hele 63 påmeldte. Det ble skarp kniving om gull i de forskjellige vektklasser.

Vigrestad IK stilte med 5 løftere: Anton Brundtland Gustavson, Mia Frøitland, Iselin Mehl Brekkhus, Hans Gunnar Kvadsheim, Erika Jellestad og alle utført meget bra løft. Dette var første gang både for Anton og Mia i stevne som NM Ungdom.

Anton Brundtland Gustavson konkurrerte i 73 kg klassen. Han løftet bra og «perset» seg med 2 kg i rykk til 43 kg og 1 kg i støt til 52 kg. Sammenlagtresultatet bel det 95 kg som er også forbedring med 3 kg og 4. plass.

Ikke minst fortsetter med fremgangen Mia Frøitland i 59 kg klassen. Hun løftet bra fem av de seks forsøkene og klarte 26 kg i rykk som er en forbedring med 1 kg og 37 kg i støt som er også en forbedring med 1 kg. Sammenlagt 63 kg var også ny «pers» med 7 kg og 5.plass.

Det var også god fortsettelse for Iselin Mehl Brekkhus som deltok i 64 kg klassen. Hun løftet veldig godt og forbedret sine personlige rekorder både i rykk, støt og sammenlagt. Iselin fikk fem av sine seks løft godkjent. Hun rykket 37 kg som best, og det er forbedring med 5 kg og støtet 46 kg som best, og det er forbedring med 3 kg. Sammenlagt ble det 83 kg, og det er forbedring med 8 kg og 5. plass.

Hans Gunnar Kvadsheim løftet i 96 kg klassen og nøyde seg denne gangen med 83 kg i rykk og 98 kg i støt. Sammenlagtresultatet ble det 181 kg som var nok få å få gull i sin vektklasse.

I +87 kg klassen viste Erika Jellestad imponerende god form. Hun rykket fint 55 kg som best og ikke minst leverte hun glimrende løfting i støt. I støt begynte hun med fine 65 kg og perset i andre forsøk med 69 kg. Deretter løftet hun fortsatt bra i tredje forsøk med 72 kg som er ny «pers» og ikke minst ny norsk rekord. Sammenlagt 127 kg og 2.plass. Mens hennes rival, Carmen Grimseth fra Tambarskjelvar IL, sette tre nye norske rekorder i rykk med serien 61 kg 63 kg 65 kg og støtet 71 kg som best. Sammenlagtresultatet 136 kg som er også ny norsk rekord og 1.plass.

Både Iselin Mehl Brekkhus, Hans Gunnar Kvadsheim og Erika Jellestad kvalifiserte seg til å delta på NM Junior 2020.Bildet: Bak fra venstre: Anton Brundtland Gustavson og Mia Frøitland, trener Tor Steinar Herikstad, Hans Gunnar Kvadsheim, Erika Jellestad, Iselin Mehl Brekkhus og trener Larisa Izumrudova.
Bildet: Erika Jellestad på 2. plass sammen med Carmen Grimseth fra Tambarskjelvar IL på 1. plass og Ingeborg Martinsen Berglund fra Gjøvik AK på 3. plass.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline