Påmelding

Aktivitetene krever påmelding med pålogging, og at du er medlem av treningssenteret. For påmeldingen, gå til timeplanen og finn timen du ønsker å delta i.

Timeplan

BODYPUMP®: er en utholdende styrketrening som styrker hele kroppen. I løpet av timen tar vi for oss alle de store muskelgruppene med hjelp av øvelser som knebøy, press, løft m.m. Vi bruker stang  og vekter. Denne timen vil hjelpe deg å nå den formen du ønsker.

Fordeler med pump/sprint
– 2 fluer i en smekk, styrke og kondisjon
– Bodypump er den ultimate treningsøkten for utholdende styrketrening
– Vi trener de største muskelgruppene, med mange repetisjoner
– Det å bygge muskelmasse gir deg langsiktige fordeler


BODYSTEP®: er en ernergisk step trening. 60 minutt energigivende trening som gjør at du føler deg frigjort og levende. Ved hjelp av step og enkle øvelser får du bedre kondisjon, styrke og koordinasjon. Intensiv time med god musikk, som kombinerer kondisjon og styrke.


Bodybalance er en time som består av 80% yoga, 10% tai chi og 10% pilates. Man trener i hovedsak bevegelighet, balanse og kjerne-muskulatur. I en stresset hverdag får man et pusterom hvor man kan sende blikket innover i kroppen og fokusere på pust og tilstedeværelse. Man er aktiv de første 45 minuttene, mens de 10 siste minuttene har man en avspenningsdel hvor man ligger på gulvet og vender tankene og blikket innover til fantastisk musikk.

SPRINT er en gruppetime med 30 minutter høyintensiv intervalltrening (HIIT) på sykkel. Vi kombinerer intervaller, hvor vi jobber så hardt som mulig, med hvileperioder der vi henter oss inn til neste intervall. Denne form for trening gir raske resultater på kondisjon og utholdenhet. Du styrer selv motstand og tempo, og derfor passer økten for alle! Målet er at du skal yte maksimalt av det DU klarer og sitte igjen med en god følelse etter fullført økt.
Fordeler med SPRINT:
– Økt muskelmasse og fettforbrenning
– Raske resultater, forbedre kondisjon og utholdenhet
– høy etterbrenning, forbrenner i 48 timer etter endt økt
– Varer kun 30 min, det klarer vi å presse inn i en hektisk hverdag
– Gir økt mental styrke og evne til å utfordre seg selv

 


Spinning: Er en 45 minutters gruppetime hvor du kontrollerer intensiteten selv på sykkelen. Med god musikk, tar instruktøren deg på en løype med fjellklatring, sprint og flatt terreng. Du styrer din egen motstand og hastighet, slik at du kan bygge opp treningsnivået over tid. 


STERK rumpe&kjerne

Timen inneholder en 5-10 minutters dynamisk oppvarming og en 35-40 minutters hoveddel hvor vi trener sete- og kjernemuskulatur. Timen gjennomføres med både sett/rep og tidsintervaller. Du trener på din egen plass i salen hvor du disponerer utstyr som manualer, vekstskiver, strikk og matte, etc.

Trening av rumpa er veldig viktig. Setemusklene er til sammen noen av kroppens sterkeste muskler. Setemuskulaturen er en viktig motor i mange ulike bevegelser. Vi bruker setemusklene for å bevege kroppen fremover eller oppover, skifter retning, tar sats eller akselerer.

En sterk kjernemuskulatur er ikke å undervurdere. Kjernemuskulaturen vår kan sees på som kroppen «kraftsenter». Den kobler over- og underkroppen sammen og er med på så å si all bevegelse vi utfører, eks slår en ball, mopper gulv, løfter opp noe. En sterke kjerne vil gi deg bedre stabilitet og balanse, og kan bidra til å forebygge skader, samt bedre kontroll og styrke når det kommer til fysisk trening.


STERK

Helhetlig styrketrening i sal med utstyr som manualer, vektstenger, strikk, trx, etc. Du får trent hele kroppen, med fokus på de store muskelgruppene. Timen passer for alle. Timen gjennomføres med både sett/rep og tidsintervaller.


STERK med strikk

Det er en 45 minutters gruppetime med øvelser for hele kroppen. Timen er oppdelt i 3 bolker. Hver bolk består av 3-4 øvelser der vi jobber 45 sekund på og 15 sekund av💪🏻💦 Pausene er korte, og derfor trener vi i tillegg til styrke også utholdenhet. Øvelsene varierer, noen for underkropp, noen for overkropp, og noen for kjernemuskulaturen. En god økt der du styrer motstand selv ved hjelp av ulike strikker.


ZUMBA®: 60 minutt med en reise gjennom ulike latinamerikanske dansearter og dans fra popverdenen. Bedre kondisjon og “hofte- moves”. Bevegelser og trinn er fra kjente danseformer som cumbia, salsa, samba, merengue og reggaton. Den inneholder også klassiske bevegelser fra aerobic og fitness. Treningsformen passer for alle, uansett alder og kropssform. Fengende og variert musikk gjør dette til en time der du «glemmer» at du trener og humøret og festfølelsen er på topp.


STRONG Nation® :kombinerer intervalltrening med høy intensitet som er synkronisert med musikk!

STRONG Nation® kombinerer kroppsvekt, muskel- , kondisjons- og plyometrisk trening, synkronisert med original musikk som er spesielt designet for å matche hver eneste bevegelse. Slutt å telle repetisjoner, begynn å trene til takten.

Hver knebøy, hvert utfall og hver burpee blir drevet av musikken, som hjelper deg med å komme deg til den siste repetisjonen, og kanskje til og med fem ekstra. Vi jobber med plyometriske eller eksplosive bevegelser som høye kneløft, burpees og jumping jacks og isometriske bevegelser som utfall, knebøy og kickboksing.

Fordeler med STRONG Nation®

Du vil forbrenne kalorier mens du toner armer, ben, mage og rumpe.
Fengende musikk og bevegelser som gjør at du glemmer bort at du trener.
Du trener både utholdenhet og styrke i samme økt.

 

Godt vaksen: 

For deg fra 50år-. Det er aldri for sent å begynne å trene, og god fysisk funksjon vil helt klart bidra til en enklere og lettere hverdag. Vi trener med kroppsvekt, frivekter, stepkasser og annet enkelt utstyr.

Etter timen er det kaffi og godt drøs i det sosiale rommet.

Fordeler med styrketrening:
-Økt muskelmasse
-Sterkere skjelett
-Økt muskelfunksjon og balanse


Hva er CrossTeens: Det er aldersrelatert funksjonell trening satt i et godt system som gir rask og god utvikling. Essensen i denne formen for trening er å lære de unge å bruke kroppen, gi dem trygghet, mestring, treningsglede og utvikling av styrke og bevegelsesferdigheter.Øktene er på 45min og legges opp til variert trening av hele kroppen med lite venting og høyt tempo. Alle økter inneholder dynamisk oppvarming og grunnleggende bevegelser som hopping, bæring, løfting, dytting, trekking. Øvelser som brukes er inspirert av blant annet funksjonell fitness, hinderløp, egen kroppsvekt. Øvelsene er tilpasset på en måte som gjør at alle uansett nivå og ferdighet skal kunne delta.

Er for alderen 12-14 år (2008,2007,2006)

Semester basert, følger skoleruta

Påmelding pr semester, til Monica Stavnem Rød (CrossTeens instruktør)


"Det er enklere å bygge sterke funksjonelle barn og unge, enn det er å reparere ødelagte voksne."
ZUMBA kids/jr er barneversjonen av zumba og er dansetrening tilpasset barn i alderen 4-11år. Barna lærer seg kule dansetrinn og bevegelser til melodier som er valgt for at de skal være morsomme og kule for barna.Målet med zumba kids er å fremme en sunn livsstil hos barna, og at trening skal komme som en naturlig del av barnas liv tidlig i oppveksten. Zumba kids vil bidra til bedre koordinasjon, balanse, selvtillit, ansvar, kreativitet, respekt, forbrenning, hukommelse, mm.

Zumba kids jr. – små føtter, mye sjel
45 minutter med danseglede for 5-7 år. Dette er et «dance`n play party for de små føtter, der de får utfolde energi i lek og dans med musikk og bevegelser tilpasset alder.

Zumba kids – Alt vi trenger er en rytme
Er det ultimate danse-fitness programmet for unge zumba fans, alder 8-11 år.
Her kan de spille høyt og rocke med venner til deres egne regler. De lærer dans til musikk tilegnet deres alder. Det handler om å føle seg uredd på dansegulvet, at det er ok og være seg selv og danse som om ingen andre ser på.

SIRKELTRENING

Her får du trent styrke i hele kroppen, samtidig som en får opp pulsen.

- 6-10 øvelser som kjøres i en serie - eller sirkel, på tid (eks 40sek, 20 sek), mellom hver runde tas en litt lengre pause. 

- AMRAP (as many rounds as possible) med 2-4 øvelser i hver, med antall rep. på øvelser, som skal utføres på gitt tid. 

- Tabata (20/10 sek) med 2-4 øvelser.

På øvelsene brukes alt fra egenkroppsvekt, vekter, boxkasse, kettlebell, miniband , tau, slamball, o.l.

Sirkeltreningen er med dyktige og flinke trenere, og her loves det mestring, glede og smilepuls, i tillegg til stor entusiasme, godfølelse og masse energi.

Mediyoga for alle

 

Mediyoga er terapeutisk  øvelser og meditasjoner. Det er enkle øvelser som gir grunnleggende  balanse, fysisk, mentalt og emosjonelt.  Bevegelsene  gjøres rolig og konsentrert, og  følger pusten. Den langsomme dype pusten er sentral i yoga og gir økt oksygenopptak og senker stressnivået.

Det kan være slitsomt, men det skal aldri gjøre vondt når du gjør yoga. Hver  enkelt gjør bevegelsene ut fra sine forutsetninger. Lytt til kroppen. 

Mediyoga blir brukt i helseforetak og rehabilitering.

Les mer på mediyoga.no

StyrkeMix💥🏋🏼‍♀️ Denne gruppetimen vil forgå i sal, og vil bestå av fullkroppsøkter der vi kombinerer styrke og puls! Det er mulig å skalere øvelsene, slik at de passer for deg og ditt nivå.

Hvordan timen organiseres kan variere. Noen ganger kjører vi EMOM og AMRAP, mens andre ganger kan vi jobbe 45 sekunder på og 15 sekunder av.

🍂Morgenfugler🍂

Er en gruppetime som vil foregå i studio, der en vil få utfordret både kondisjon, styrke og kroppsbeherskelse🏋🏼‍♀️🏃🏻 Timen blir ledet av personlig trener som setter opp helhetlige økter med fokus på god teknikk og riktig belasting for deg. 
Vi fokuserer på helkroppstrening hver økt og øvelsene er gjennomførbare for alle nivå, derfor vil timen passe alle!

Øvelser varierer fra time til time, så her får du både variasjon og motivasjon. Samt PT vil gi deg det lille ekstra pushet som gjør at du går ut med en fantastisk følelse.

Levert av IdrettenOnline