Vektløfting

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 6. Nov 2015

Velkommen til NM i Vektløfting i Vigrestadhallen 4 & 5 desember 2015


Fra venstre: Roy Sømme Ommedal, Ronny Matnisdal, Kristian Helleren, Jon Peter Ueland, Aleksandr Tkachenko .(Sjettemann på laget, Jonas Hetland Mong, dessverre fraværende)


Fredag er det NM lag for Veteran og Ungdom oppstart kl. 15.00

Lørdag er det NM lag Junior, Kvinner og Elite med start kl. 11.00


Kiosken er åpen med salg av varmt og kaldt.


Les mer i programbladet i linken under.

NM Program 2015

NM lag og Norges Cup 4 runde 2015
Sykkeldag og Tarzanløype på 2010 kullet

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 13. Okt 2015

Her kommer litt bilder fra de siste treningen våre!

Tarzanløype med all mulig slags hinder og balanse er GØY ! Og det beste av alt - barna er som regel MYE bedre enn oss voksne på dette her.... !

Gleden var stor når "Tor" vant kappløp på sykkel - og "Lise" lærte å sykle på stor sykkel - og "Per" klarte å komme gjennom alle sykkel-hinder på banen !

Stor mestringsfølelse håper vi alle fikk !

Takk til barneidrettstreneren i fotball, håndball og barneidrett!

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 4. Okt 2015

Barneidrettstreneren

4. OKTOBER 2015 (Kilde; www.ingentingodd.no)

Jeg sitter et stykke opp på tribunen, med jakka godt trukket rundt meg. Det er surt i høstvinden. Datteren min har sin andre fotballtrening, så hun vil fortsatt ha meg der. Det er ingen andre foreldre å se. Neste gang er jeg sikkert borte jeg også.

Du har på mirakuløst vis fått alle jentene sin oppmerksomhet og fått dem til å løpe på linje, samtidig som du setter opp kjegler og roper kommandoer til dem. Humøret på linja er godt og over halvparten får med seg at du roper «høyre», og de tar høyre hånd i bakken. Den andre halvdelen fordeler seg noenlunde jevnt mellom de som tar venstre eller ingen hånd i bakken.

Etter oppvarmingen skal det gjennomføres noen øvelser. Du fordeler vester og forklarer. Mange av jentene er mye mer opptatt av vestfarge og hvem de kommer sammen med, enn øvelsen du tålmodig forklarer. Noen av jentene har bestemt seg for å drikke litt vann, mens to står på hodet ned i draktbagen og leter etter en vest med annen farge. Stemningen over bagen blir smått euforisk når de to oppdager at de kan bytte med hverandre. Med stø og rolig stemme roper du igjen jentene til deg for å gjenta øvelsen. Med varierende utførelse gjennomfører jentene etterhvert de øvelsene du instruerer dem til. Jeg lurer på hva som motiverer deg? Er det drømmen om å fostre opp en ny Hege Riise som i 2031 kan lede et nytt krabbetog etter seier i en VM-finale? Eller er det bare ønsket om at barn skal få oppleve den samme gleden med idrett som du selv gjorde?

Øvelsene avsluttes etter hvert og du fordeler spillerne i to jevnbyrdige lag og blåser i gang spillet. Du løper opp og ned på sidelinja og gir tilbakemeldinger. Helt blottet for kritikk, ironi og sarkasme, selv om mulighetene så absolutt kan sies å være tilstede for den type kommunikasjon. Bare rosende, konstruktivt og til alle. Ikke siden Nils Arne Eggen på 90-tallet, har jeg sett et slikt engasjement på treningsfeltet som du utviser. Bare at du gjør det uten temperamentet og røyken i munnviken. Vel vitende om at du på hver trening fram til disse jentene blir femten år, må gjenta mange av de samme meldingene for at de skal feste seg. Hvis du er så heldig at de fortsetter så lenge. Jeg beundrer engasjementet og tålmodigheten din.

For tredje gang kommer den samme jenta bort til deg og river i vesten din og forteller noe om kaninen sin. Du smiler og nikker, og med et glimt i øyet leder du henne inn i spillet igjen. Alltid med et glimt i øyet. Du oser at idrett er lek og moro. Og det smitter, stemningen er god.

Plutselig ser jeg at du strekker armene over hodet og jubler etter en middels innsidepasning . Deretter går du bort til hun som slo pasningen og tar high-five med henne. «Sånn skal det gjøres!» roper du. Jenta smiler og vokser tre centimeter på stedet. I en relativt sjansefattig 0-0-kamp har du klart å se noe positivt. Du har nok siden oppstarten med disse jentene snakket om viktigheten av og terpet på pasninger. Og plutselig er du vitne til noen som både prøver og delvis lykkes med det. Jeg unner deg den følelsen av framgang.

Det blir et par mål på slutten. Laget som scorer jubler. Når det andre målet scores jubler de fleste fra det andre laget også. Enten fordi de ikke helt har skjønt hvilket mål de skal score i, eller fordi idrettsgleden er viktigere enn resultatet. Jeg tror mest på det siste. Du roper oppmuntrende til begge lagene. Her er det faktisk viktigere å delta, enn å vinne. Ungene er så små, enda er det helt greit.

Du blåser av treninga og samler dem rundt deg. Du skryter av innsatsen, oppfordrer til egentrening og ønsker dem velkommen tilbake neste uke. Alle kommer til å dukke opp fordi de har storkost seg.

Det er fotballtreneren som står der i midten, men det kunne like gjerne vært håndballtreneren, allidrettstreneren, friidrettstreneren, skitreneren eller hvilken som helst annen barneidrettstrener. Jeg har lyst til å løpe bort å gi deg en klem og takke deg for at du tar deg tid. Tar deg tid til å trene barna mine, lære dem om samspill, lære dem om gledene ved fysisk aktivitet og gir dem noe timer pause fra ipad og tv. Alt du får til gjengjeld er en middels fin treningsdress og gratis trening når bærer med deg treningsutstyret hjem. Jeg er full av beundring og takknemlighet. Jeg skulle så gjerne kommet bort, men er livredd for å bli spurt om å bli hjelpetrener.

barnetrener2

FORRIGE INNLEGG

eplekake
Følg barneidretten på Facebook

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 28. Sep 2015
Vi har en Facebook side der planer blir lagt ut, og evt endring i planer. Trenere og styret kan legge ut informasjon til våre 3 parti som trener. Be om å bli lagt til ; Barneidretten Vigrestad IK

Mail til styret er ; barneidretten.vik@gmail.comVigrestad Idrettsklubb

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 28. Sep 2015


Umbro.png
Umbro er klubbmerket som Vigrestad Idrettsklubb
bruker og Lars Gaute Sport er vår utstyrsleverandør.
Lars Gaute sport.jpg
I vedleggene under finner du oversikt over klubbkolleksjonen. Umbro UX-1 heter den nye kolleksjonen som klubben har tatt i bruk fra 2015.KlubbkolleksjonAlle trenere/oppmenn/styremedlem får genser gratis. Ta kontakt med Cecilie på dagtid pr mail eller tlf om prøving eller bestilling.VIK.jpg

Avslutning for fotballen sesong 2015

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 28. Sep 2015Torsdag 5 november og fredag 6 november
Vi deler i år inn i 3 avslutningsfester:7 – 9 år torsdag 5 november kl. 17.00 - 18.30.10 – 12 år torsdag 5 november kl. 19.00 – 20.30.13 – 16 år fredag 6 november kl. 19.00 – 20.30
Det blir servering av pølse i brød og brus eller saft.Underholdning:- Utlodding- Utlevering av diplomer og ferdighetsmerker- Fotografering av laga.Alle trenere og lagledere må være med, det kommer en overraskelse til dere og.Trenere og lagledere har ansvar for sine spillere, trenger dere flere voksne så er det lov og be med noen av foreldra til og hjelpe til.Hvis leder/trener kan gi meg en tilbakemelding på mail, facebook eller melding innen 1 november hvor mange dere kommer fra hvert lag og om det er noe som må tas hensyn til i forhold til mat så hadde det vert fint.

Mvh
Fotballstyret v/
Helen Vold


«Naboklubb»

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 28. Sep 2015Søndag 18 oktober kl. 18.00 Bryne – Follo


Vigrestad Idrettsklubb skal presenteres som «naboklubb» denne dagen der 10 – 12 stk. G-12 skal få være med Bryne spillere på omvisning på Bryne Fotballklubb. De får servert pølse og brus og blir underholdt i form av quiz mm. De vil og få være ballgutter på kampen.

Vigrestad IK stiller og med 22 stk. «maskoter» som blir valgt ut fra de yngste laga. De skal følge Brynespillerne inn på stadion. Alle i Vigrestad IK fotballdrakt.

For hver solgte billett Vigrestad IK selger går halvparten inn på fotballkontoen.

Trenere og oppmenn deler dette videre med sine lag så håper vi på alt flest mulig tar med sine spillere og familie på kampen denne dagen.

Håper at alle bretter opp armene og gjer en innsats for dette, det kan bli en god slant i kassen til fotballen.
NM 5-Kamp, Stavern 19. september 2015

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 23. Sep 2015Jonas Hetland Mong i 120kg rykk forsøkDette året hadde Vigrestad IK bare en løfter med i den såkalte 5-Kampen, der årets NM ble arrangert av Larvik AK i Stavern. Vigrestad sin representant var Jonas Hetland Mong, og han klarte seg bra og havnet til slutt på 7. plass i senior, selv om han nok hadde håpet på litt mer i de to vektløfterøvelsene. Til sammen var det 14 løftere med i seniorklassen.

I rykk begynte han med en miss på 110 kg, men dette ble greitt satt på plass i 2. forsøk. Så ble det en dristig 10 kg høyning til 120 kg i siste forsøk, noe som denne gangen var litt for høyt.

I støt fikk han begynnerløftet på 130 kg ganske greitt, mens 135 kg ble knappe misser i de to siste forsøkene.

I friidrettsøvelsene klarte han seg meget bra. I trehopp med samlede bein ble det 8,71 meter, i kulekast med begge hender ble det 13,27 meter og 40 meter sprint med liggende start gikk unna på 6,50 sekunder. Disse resultatene var blant de beste i friidrettsøvelsene.

Samlet poengsum i de 5 øvelsene, ble 824,40 poeng.
Hallbasaren 2015

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 23. Sep 2015Hallbasar 2015

Søndag 1.november kl. 13.30 er det klar for vår årlige basar.
Ta med deg venner og familie til en koselig ettermiddag på "Klobben".

Program:
Salg av basarbøker og lynlodd
Undeholdning av Vigrestad Barnekor
Kaker og kaffe
Trekning av mange flotte premierLoddsalg:
Håper mange kjøper lodd når våre flotte loddselgere om ikke lenge kommer rundt på dørene i bygda.

Fredag 25. september er første mulighet til å kjøpe lodd, da sitter hovedstyret på Coop og selger..

Velkommen til hallbasarTrening 22.sept 15

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 22. Sep 2015
Heisann !

Vil takke for fremmøte på treningen vi hadde i ettermiddag ! Kjempegøy - nærmiljøpark i Smedabråtet var vi på i dag - for de forholdsvis få fremmøtte,

Det ble frilek i skateramper - klatrestativ - litt fotball - og tilslutt hadde vi noen felles leker i ballbingen. Rødt Lys og Fisken i det røde hav er veldig populære!

Nå har jeg testet denne nettsiden for første gang - og er godt igang med mitt første innlegg.

Gleder oss til neste trening !

Hilsen trenerteamet !
VM for veteraner vektløfting

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 22. Sep 2015Ronny Matnisdal 145kg i støt (Arkivbilde fra VM 2014)


Årets VM for veteraner fant sted i den byen som finnene påstår at Julenissen stammer fra, Rovaniemi, Finland. Under lørdagens avsluttende konkurransen for veteraner 35 – 39 år, forsvarte Ronny
Matnisdal med glans seieren fra i fjor og gikk nok en gang til topps i 77 kg klassen. Den siste tiden i forberedelsene hadde Ronny slitt med skader og hadde derfor ikke så store ambisjoner på egne vegne denne gangen til konkurransen.


Om det var inspirasjon fra Julenissen som inspirerte han vites ikke, for han presterte tre flotte og godkjente rykk, 125 kg, 128 kg og 130 kg. I støt overgikk han seg selv ved å først ta 140 kg, løftet så 145 kg, men måtte gi tapt på siste forsøk på 148 kg. Sammenlagt ble dette opp mot det beste han harprestert, 275 kg. Dette viser bare de gode konkurranseegeneskapene hans og evnen hans til å yte noe ekstra når det gjelder, selv om formen på forhånd ikke var helt god.På sølvmedaljeplass fulgte ungareren TiborKajari med 117 kg i rykk, 144 kg i rykk som gav 261 kg sammmenlagt, 14 kg med god margin bak Ronny. På bronseplassen kom Mike Hoelzer, Tyskland som fikk 111 kg i rykk, 145 kg i støt og 256 kg sammenlagt 19 kg bak Ronny.


Ikke nok med at han vant 77 kg klassen i sin aldersklasse, men som i fjor ble han også beste individuelle løfter uansett vektklasse, utregnet etter en tabell som tar hensyn til kroppsvekt og oppnådd resultat.

Ny Hjemmeside

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 30. Apr 2015

Brukervennlig, godt design, idrettstilpasset, klubbtilpasset og billig i drift

er noen av stikkordene som passer Idretten Online sin nye hjemmesideløsning.Her kan alle forskjellige ledere (eller utøvere om man ønsker) få tilgang til å skrive blogg artikler og nyhetssaker. Siden kan enkelt oppdateres med ny informasjon, nyhetssaker, arangementer eller annet som klubben ønsker å informere om. Alt ved hjelp av en PC med internett. Noen få klikk, dra et bilde inn fra skrivebordet, lagre og publiser og så har du den siste informasjonen tilgjengelig for alle på nettsidene deres.