VM vektløfting Veteraner, Heinsheim, Tyskland, 1-8.oktober

Postet av Vigrestad Idrettsklubb den 10. Okt 2016

Ronny Matnisdal, Vigrestad IK, Veteran verdensmester for 3. gang

Ronny Matnisdal, Vigrestad IK, gikk for tredje gang på rad til topps i VM for veteraner. Denne gangen valgte han å konkurrere i 85 kg klassen, men var kun 3 kg over grensen til 77 kg klassen som han vanligvis har konkurrert i. Han hadde ikke mindre enn 21 konkurrenter i klassen fra forskjellige land i verden.

I spesialøvelsen rykk startet han med et godt løft på 125 kg, 128 kg i andre forsøk bød heller ikke på problemer, for så å sette punktum med et flott rykk på 130 kg. Dermed var han i ledelse med ikke mindre enn 14 kg på sin argeste konkurrent, Maksimas Kolesnikovas, Litauen og 18 kg foran tredjemann, Mark Hølzel, Tyskland. Bare en ulykke i siste øvelse støt, kunne nå hindre han i å forsvare seieren fra de to siste årene.

Støtøvelsen ble innledet med et vellykket forsøk på 140 kg. Imidlertid ble andre forsøk på 145 kg mislykket. Denne fadesen ble imidlertid fikset i siste forsøk, der 145 kg ble korrekt plassert over hodet. Dermed var han beste løfter også i denne øvelsen og med 275 kg sammenlagt sikret han seg en overlegen seier, 17 kg foran løfteren fra Litauen. Bronsemedaljen gikk til Thomas Schiller, Tyskland, med 252 kg, 23 kg bak Matnisdal.

Sist vinter ble Ronny Matnisdal alvorlig skadet, men har ikke gitt opp og har sakte men sikkert bygget seg opp igjen til gammel, god løfteform og skaden ser ut for å være et tilbakelagt stadium. Derfor er årets VM veteranseier for Ronny Matnisdal et bevis på at har man den rette stå på viljen og ikke gir opp, er det mulig å komme tilbake etter alvorlig skade.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.